Update: Buitink verlengt contract bij Vitesse en vertrekt op huurbasis naar PEC

Update: Buitink verlengt contract bij Vitesse en vertrekt op huurbasis naar PEC

Gepubliceerd: vrijdag 22 januari 2021 om 11:31vr 22-01-2021 om 11:31

Laatste update: vrijdag 22 januari 2021 om 14:04vr 22-01-2021 om 14:04

Thomas Buitink maakt het seizoen af bij PEC Zwolle, meldt de Gelderlander vrijdagmiddag. De jonge aanvaller, die bij Vitesse niet kon rekenen op veel speeltijd, komt op huurbasis over naar de club uit Overijssel. Hij maakt het seizoen daar af.

Buitink was bij Vitesse ontevreden over het aantal speelminuten dat hij kreeg onder trainer Thomas Letsch. Bij PEC Zwolle krijgt de twintigjarige aanvaller wel het perspectief op een basisplaats, meldt de Gelderlander.

Buitink speelde dit seizoen tot dusver dertien competitiewedstrijden voor Vitesse, waarvan twaalf als invaller. In de laatste competitiewedstrijd van de Arnhemmers, uit tegen FC Emmen, stond Buitink voor het eerst dit seizoen in de basis. De aanvaller liet zich meteen gelden en opende naar amper twee minuten spelen de score. De wedstrijd eindigde in een 1-4 overwinning voor Vitesse.

Buitink heeft bij Vitesse nog een contract tot 2022.

Update: PEC Zwolle heeft Thomas Buitink gepresenteerd als nieuwe aanwinst. De Vitesse-aanvaller maakt het seizoen op huurbasis af in Zwolle. Het is de tweede aanvallende versterking voor De Blauwvingers in deze transferperiode. Eerder werd Virgil Misidjan al gepresenteerd. Buitink heeft daarnaast zijn contract in Arnhem met één jaar verlengd.

"Ik ben heel blij dat ik de tweede seizoenshelft voor PEC Zwolle mag uitkomen. Dit is voor mij een stap in de juiste richting", geeft Buitink aan in een reactie op de clubwebsite van PEC. "Ik kan bij Vitesse het prachtige seizoen buiten de basis afmaken, of ik ga in Zwolle aan de ontwikkeling van mij als aanvaller werken en kan daarbij van waarde zijn voor deze mooie club. Dat laatste geniet mijn voorkeur, omdat vlieguren nu het belangrijkst zijn."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws