Arsenal shopt bij Brighton en huurt ervaren doelman voor de rest van het seizoen

Arsenal shopt bij Brighton en huurt ervaren doelman voor de rest van het seizoen

Gepubliceerd: vrijdag 22 januari 2021 om 12:36vr 22-01-2021 om 12:36

Laatste update: vrijdag 22 januari 2021 om 12:39vr 22-01-2021 om 12:39

Arsenal heeft zich versterkt met doelman Mathew Ryan. De 28-jarige sluitpost komt op huurbasis over van Brighton & Hove Albion en maakt het seizoen af in Londen.

Dat maakt de club uit Londen vrijdagmiddag bekend.  De Australische doelman is zeer verheugd over de transfer naar zijn jeugdliefde. "Getekend voor de club waar ik als kind supporter van was. Kijk enorm uit naar de start van dit nieuwe avontuur en ga alles geven om een bijdrage te leveren aan de eerste club waar ik van hield", laat Ryan weten in een eerste reactie.

Edu, technisch directeur van Arsenal, is eveneens blij met de komst van Ryan naar Arsenal. "Matthew is een ervaren doelman die zijn sporen heeft verdiend in de Premier League. Met zijn komst wordt de selectie nog sterker door zijn kennis en ervaring op het gebied van spelen op het hoogste niveau."

Arsenal was al enige tijd op zoek naar een nieuwe stand-in van eerste doelman Bernd Leno, omdat de IJslandse doelman Rúnar Alex Rúnarsson tot nu toe allesbehalve weet te overtuigen tussen de palen. De 25-jarige keeper blunderde tijdens de met 1-4 verloren kwartfinale in de League Cup meerdere malen opzichtig en maakte ook in eerdere optredens een weinig betrouwbare indruk.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws