AZ moet smaakmaker mogelijk missen tegen Feyenoord: 'Hij kon niet trainen'

AZ moet smaakmaker mogelijk missen tegen Feyenoord: 'Hij kon niet trainen'

Gepubliceerd: vrijdag 22 januari 2021 om 15:01vr 22-01-2021 om 15:01

Een flinke tegenvaller voor AZ in aanloop naar de topper tegen Feyenoord in de Eredivisie. De kans is aanwezig dat Calvin Stengs verstek moet laten gaan met een blessure, zo geeft trainer Pascal Jansen aan.

"In de bekerwedstrijd tegen Ajax heeft Calvin een knietje gekregen. Hij kon niet trainen vandaag. We gaan kijken of hij morgen weer kan aansluiten", geeft Jansen aan op het persmoment, geciteerd door het Algemeen Dagblad. Dani de Wit en Jonas Svensson zijn er tegen Feyenoord sowieso niet bij.

De AZ-spelers presteren de laatste weken erg wisselvallig, zo geeft Jansen toe. Woensdag werd de ploeg uitgeschakeld in de KNVB Beker (0-1 nederlaag tegen Ajax) en in de Eredivisie worden goede wedstrijden afgewisseld met hele matige wedstrijden. "In een wedstrijd kan je jezelf verbeteren door weer terug te gaan naar de basis. Die moeten een houvast bieden", vertelt Jansen. "Ik vond dat we er na de treffer van Ajax minder energie instopten. Dat moet zondag beter."

Vorig seizoen speelde AZ een van de beste wedstrijden van het seizoen in De Kuip. Jansen verwacht een zware krachtmeting tegen de ploeg van Dick Advocaat. "Ik kan me voorstellen dat Feyenoord wil spelen zoals ze dat in de tweede helft tegen Ajax deden. Toen vond ik ze ook erg goed. Er staat behoorlijk wat druk op de wedstrijd denk ik. We willen beiden in de top van de ranglijst blijven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws