Almere knokt zich weer naast Cambuur, Telstar laat zich verrassen door AZ-talenten

Almere knokt zich weer naast Cambuur, Telstar laat zich verrassen door AZ-talenten

Gepubliceerd: vrijdag 22 januari 2021 om 22:50vr 22-01-2021 om 22:50

Laatste update: zaterdag 23 januari 2021 om 12:23za 23-01-2021 om 12:23

Almere City heeft zich weer naast Cambuur aan kop van de Keuken Kampioen Divisie genesteld. De Flevolanders hadden bijzonder veel moeite met FC Dordrecht, maar wonnen dankzij goals van Faris Hammouti en Damon Mirani wel: 3-0.

Almere City - FC Dordrecht 3-0
Om in punten gelijk te komen met lijstaanvoerder Cambuur moest Almere winnen van laagvlieger FC Dordrecht, maar dat was moeilijker dan vooraf werd verwacht. De Schapenkoppen verkochten hun huid duur en hielden lang stand, tot twintig minuten voor tijd. Faris Hammouti prikte de bevrijdende 1-0 binnen en toen Damon Mirani vier minuten voor tijd een corner inkopte was het pleit beslecht. In blessuretijd maakte Hammouti er met zijn tweede ook nog 3-0 van.

Daardoor staat Almere weer op gelijke hoogte met de rivaal uit Leeuwarden. Op doelsaldo moet de ploeg van trainer Ole Tobiasen wel nog hun meerdere erkennen in Cambuur, waardoor het op de ranglijst tweede staat.

Telstar - Jong AZ 2-2
In de race om de play-offtickets kon Telstar een zege op het beloftenelftal van AZ goed gebruiken. Zo ver kwam het echter niet: Ilias Bronkhorst opende nog wel de score namens de Witte Leeuwen, maar door goals van Kenzo Goudmijn en Peer Koopmeiners namen de Alkmaarders brutaal de leiding in Velsen-Zuid. Een afstandsknal van Frank Korpershoek betekende de 2-2.

Daardoor blijft Telstar achtste en laat het na om FC Volendam, de nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie, onder druk te zetten. Jong AZ is en blijft achttiende.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws