Martínez op de bank bij Ajax: 'Overkomt mij dat ik me boos en verdrietig voel'

Martínez op de bank bij Ajax: 'Overkomt mij dat ik me boos en verdrietig voel'

Gepubliceerd: zaterdag 23 januari 2021 om 14:26za 23-01-2021 om 14:26

Lisandro Martínez geeft zichzelf een acht voor zijn optreden in het bekerduel met AZ. De 23-jarige Argentijn is blij dat hij eindelijk weer eens aan de aftrap verscheen voor Ajax.

"Het is mooi om de negentig minuten vol te maken. Dat was voor mij alweer een lange tijd geleden. Maar ik ben tevreden", zegt Martínez tegen Ajax TV. "Je moet altijd gefocust blijven, voorbereid en beschikbaar zijn voor het team als ze je nodig hebben. Zo zul je me altijd zien: strijdend voor mijn teamgenoten. Ik voel nu zeker meer zelfvertrouwen."

Toch geeft de verdediger toe dat hij het soms moeilijk heeft met zijn reserverol. "Elke voetballer wil spelen en bij de best elf horen. Het overkomt mij ook, dat ik thuiskom en me verdrietig en boos voel. Maar je hebt bepaalde beslissingen te respecteren. Ik moet mezelf bewijzen op de training en tijdens wedstrijden. Als ik word opgesteld, weet ik dat ik er klaar voor ben en zal ik er voor het team zijn."

Martínez kan rekenen op de steun van zijn familie en zijn vriendin. "Ze proberen mij vanuit een ander perspectief naar bepaalde zaken te laten kijken. Dat zorgt ook weer voor nieuwe inzichten." Ook bij Nicolás Tagliafico kan hij altijd terecht. "Net als mijn familie helpt hij mij door te blijven gaan, hij probeert me moed in te spreken. En dat ik moeilijke periodes moet zien als leermomenten."

Een ding stoorde Martínez wel tijdens het duel met AZ. "Tegen AZ werd ik continu afgefloten. Bij elk wissewasje: overtreding. Soms moet een scheidsrechter een wedstrijd beter lezen en goed kijken of een speler echt wordt geraakt", meent de linkspoot. "Niet elk duel is een overtreding. In Argentinië laten ze meer toe."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Ten Hag een basisplaats inruimen voor Martínez?

Ja, zelfs als je het systeem moet aanpassen
87%
Nee, er is helaas geen plek voor hem
13%
(1602 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws