Breaking news

NOS: Ajax doet aangifte voor poging tot mishandeling na incident met Tadic bij bus

Brands looft 'talent van buitencategorie': 'Hij steekt er echt bovenuit'

Brands looft 'talent van buitencategorie': 'Hij steekt er echt bovenuit'

Gepubliceerd: zaterdag 23 januari 2021 om 20:08za 23-01-2021 om 20:08

Laatste update: zaterdag 23 januari 2021 om 20:11za 23-01-2021 om 20:11

Marcel Brands vindt dat Ryan Gravenberch een speler van de buitencategorie is. De sportief directeur van Everton verwacht dan ook dat de achttienjarige middenvelder Ajax in de toekomst zal inruilen voor een absolute topclub. 

"Ik vind Gravenberch bij Ajax er echt bovenuit steken", vertelt Marcel Brands bij De Eretribune op ESPN. "Ik denk dat hij zoveel kwaliteit en ook een fysiek heeft dat hij in elke competitie past. In mijn ogen is dit een speler van de buitencategorie."

Ondanks dat Brands een overstap van Gravenberch naar Everton wel ziet zitten, vreest hij dat het er niet van gaat komen. "Ik ben bang dat hij ervoor kiest om meteen naar de absolute top te gaan, zoals bijvoorbeeld Frenkie de Jong of destijds Memphis Depay dat hebben gedaan", stelt Brands.

Gravenberch is bij Ajax bezig aan een sterk seizoen. De jonge middenvelder heeft zich in de basis weten te knokken aan het begin van het seizoen. Inmiddels is Gravenberch uitgegroeid tot één van de steunpilaren van Ajax. De jeugdinternational ligt nog tot medio 2023 vast in Amsterdam en is al één van de grootverdieners in de selectie.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws