Gouden anekdote van Ultee: 'Deed de cursus, maar is niet zo handig met computers'

Gouden anekdote van Ultee: 'Deed de cursus, maar is niet zo handig met computers'

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2021 om 09:06zo 24-01-2021 om 09:06

Onder Sjors Ultee is Fortuna Sittard dit seizoen helemaal opgebloeid. De trainer wijst een aantal voorbeelden aan, waaronder Erik ten Hag en Louis van Gaal, maar Rob Alflen was voor Ultee de belangrijkste persoon aan het begin van zijn trainerscarrière.

De werkwijze van Ultee bij Fortuna is een duidelijke, zo vertelt hij in gesprek met de NOS. "Oprechte interesse in iemand hebben. Trainen, beelden kijken, tijd in iemand steken. Als je niet om mensen geeft, hoe kun je dan ooit een goede leider zijn?"

Ultee heeft een aantal voorbeelden, geeft hij toe. "Ik vraag vaak aan oud-spelers wie hun beste trainer is geweest. Iedereen die met Van Gaal heeft gewerkt, noemt hem. Als je dan vraagt waarom, zeggen ze dat hij extreem duidelijk en extreem sociaal is. Nou, je hebt net mijn verhaal gehoord. Dan snap je de link", lacht de Fortuna-coach.

Maar de belangrijkste rol in de ontwikkeling van Ultee als trainer was weggelegd voor zijn huidige assistent, Alflen. Inmiddels zijn de rollen omgedraaid: zo speelde Ultee een belangrijke rol tijdens de trainerscursus van Alflen.

"Robby deed de cursus, maar is niet zo handig met computers", lacht Ultee. "Toen kwamen al die opdrachten en Rob had niet zoveel zin om dat uit te werken. Toen las ik de opdracht, ging een uurtje telefoneren met hem en ik maakte er een mooi verhaal van. Hij las het nog een keer na en leverde het in." Alflen is zich van geen kwaad bewust. "Aangezien Sjors het geen enkel probleem vond om dingen te doen..."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws