Ten Hag: 'Blind heeft niet het loopvermogen voor middenveld, Martínez ook niet'

Ten Hag: 'Blind heeft niet het loopvermogen voor middenveld, Martínez ook niet'

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2021 om 12:13zo 24-01-2021 om 12:13

Voor Erik ten Hag zijn Daley Blind en Lisandro Martínez geen opties voor het middenveld. Dat zegt de trainer van Ajax voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard in de Eredivisie.

Onder supporters neemt de roep om Martínez toe. Blind zou in dat geval door kunnen schuiven naar het middenveld. "Daley is geen speler voor het middenveld", laat Ten Hag weten aan ESPN. "In bepaalde wedstrijden zou het wel kunnen, maar Daley heeft niet het loopvermogen om op het middenveld te spelen. En Martínez ook niet. Ze zijn gewoon het beste van achteruit, als linker centrale verdediger."

Blind speelde in het verleden wel vaak als controleur, onder meer in zijn eerste periode bij Ajax en bij Manchester United. "Hij kan het wel, maar hij heeft zelf ook de voorkeur om achterin te spelen. Dat heeft ook wel een reden." Overigens speelde ook Martínez vorig seizoen nog regelmatig op het middenveld.

Bij Ajax begint Jurriën Timber op de bank. De verdediger leek even te ontbreken in de wedstrijdselectie. "Zijn testresultaat was nog niet binnen, daar moest op gewacht worden. Die is net binnengekomen: negatief. Hij is er dus bij." Timber zat daarom niet in de spelersbus. "Nee, daar denken wij wel over na", grapt Ten Hag, die aangeeft dat Perr Schuurs hoe dan ook de voorkeur had gekregen. "Ze hebben het beide heel erg goed gedaan."

Ten Hag ging ook in op de vermeende belangstelling van Borussia Mönchengladbach. Volgens BILD voerde hij al een verkennend gesprek met de Bundesliga-club. Dat klopt niet, benadrukt de trainer. "In deze zijn ze dus niet goed geïnformeerd."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws