Chelsea neemt maatregelen: clubicoon Lampard wordt op straat gezet

Chelsea neemt maatregelen: clubicoon Lampard wordt op straat gezet

Gepubliceerd: maandag 25 januari 2021 om 12:26ma 25-01-2021 om 12:26

Laatste update: maandag 25 januari 2021 om 12:35ma 25-01-2021 om 12:35

Frank Lampard is ontslagen als manager van Chelsea. Dat heeft de club via de officiële kanalen bekendgemaakt. De matige resultaten van de laatste maanden zijn aanleiding om de gewezen middenvelder de laan uit te sturen.

De laatste wedstrijd van Chelsea, in de FA Cup tegen Luton Town, werd nog met 3-1 gewonnen door Lampard en de zijnen. Van de tien wedstrijden daarvoor wisten de Londenaren er echter maar drie te winnen, waardoor de sterrenploeg is afgezakt naar de negende plek in de Premier League.

Dat breekt Lampard nu op. Hij was sinds juli 2019 eindverantwoordelijke op Stamford Bridge en werd vorig seizoen vierde met Chelsea. De steenrijke eigenaar Roman Abramovich gaf afgelopen zomer een kwart miljard euro uit aan nieuwe spelers, waaronder Hakim Ziyech, Timo Werner en Kai Havertz.

"Dit was een heel moeilijke beslissing voor de club, niet in de laatste plaats door de goede relatie die ik heb met Frank", reageert Abramovich. "Ik heb ontzettend veel respect voor hem. Hij is een integere man en heeft een torenhoge werkethos, maar onder de huidige omstandigheden denken wij dat het beter is om van manager te wisselen."

Volgens diverse media staat Thomas Tuchel al klaar om het stokje over te nemen van de Engelsman. De Duitser werd ruim een maand geleden ontslagen bij Paris Saint-Germain omdat hij een slechte relatie had met de technisch directeur, maar staat wel te boek als een prijzenpakker. Met PSG haalde hij de finale van de Champions League.

Het ontslag van Lampard kan slecht nieuws zijn voor Ziyech. De Marokkaan werd door de huidige trainer gehaald van Ajax en moet nog maar zien of de nieuwe trainer net zo veel vertrouwen in hem heeft. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws