'Supertalent (16) akkoord met Dortmund: Ajax ontvangt opleidingsvergoeding'

26 januari om 09:01

Ajax raakt Julian Rijkhoff (16) definitief kwijt aan Borussia Dortmund. Dat meldt Ajax Showtime. De spits van de O17 van de Amsterdammers reist spoedig af naar Duitsland, waar hij een contract tot medio 2024 gaat tekenen.

Het vertrek van Rijkhoff hing al een tijdje in de lucht. De Telegraaf meldde al dat Rijkhoff hard op weg is naar Dortmund. De spits is op 25 januari zestien jaar oud geworden en kan dus een contract gaan tekenen bij de Bundesliga-club. Ajax ontvangt 'slechts' een opleidingsvergoeding voor Rijkhoff.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Phönix Lübeck

  • logo

    Borussia Dortmund

Ajax Showtime meldt dat er een akkoord is bereikt tussen Dortmund en Rijkhoff, die Ajax al op de hoogte zou hebben gebracht van zijn beslissing. De jonge aanvaller zou zich gestoord hebben aan het gebrek aan perspectief bij Ajax. De club deed hem afgelopen zomer een contractvoorstel, maar Rijkhoff vond die aanbieding van weinig respect getuigen.

Rijkhoff staat al jaren te boek als een groot talent bij Ajax en scoort aan de lopende band. In vier competitiewedstrijden voor Ajax O17 was hij dit seizoen goed voor negen doelpunten.