Breaking news

LIVE: Europees avontuur van PSV ten einde na late goal van Olympiakos (gesloten)

'FC Groningen probeert wéér zekere PEC Zwolle-transfer te kapen, maar vangt bot'

'FC Groningen probeert wéér zekere PEC Zwolle-transfer te kapen, maar vangt bot'

Gepubliceerd: dinsdag 26 januari 2021 om 11:14di 26-01-2021 om 11:14

PEC Zwolle gaat zich versterken met Manuel Benson. Dat meldt De Stentor. De 23-jarige Belg wordt de derde aanvallende versterking van de eredivisionist.

Benson komt op huurbasis over van Royal Antwerp FC, zonder aankoopoptie. Als de medische keuring geen problemen oplevert, wordt hij dinsdag gepresenteerd. Benson geldt sinds de zomer van 2019 als recordaankoop van Antwerp, dat drie miljoen euro voor hem betaalde aan KRC Genk.

Volgens De Stentor deed FC Groningen op de valreep nog een 'uiterste poging' om Benson weg te kapen voor de neus van PEC. Dat is saillant, nadat Groningen afgelopen zomer hetzelfde flikte met Alessio Da Cruz. De aanvaller was al medisch gekeurd in Zwolle, overnachtte op kosten van PEC in het hotel van het MAC3Park Stadion, maar koos tóch voor Groningen.

Benson besloot anders. Omdat hij zo'n goed gevoel had bij PEC, hield hij ondanks een verbeterde aanbieding uit Groningen woord. PEC was afgelopen zomer ook al in de markt voor Benson, die toen bij Antwerp bleef. In België belandde de aanvaller dit seizoen op de tribune. Hij is na Thomas Buitink en Virgil Misidjan de derde aanvallende versterking in Zwolle.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws