Breaking news

PSV staat drie kwartier lang in achtste finales, maar vliegt alsnog uit Europa

Volgende klap voor Oranje Leeuwinnen: 'We zien hem niet graag vertrekken'

Volgende klap voor Oranje Leeuwinnen: 'We zien hem niet graag vertrekken'

Gepubliceerd: dinsdag 26 januari 2021 om 14:14di 26-01-2021 om 14:14

Laatste update: dinsdag 26 januari 2021 om 16:03di 26-01-2021 om 16:03

De Oranje Leeuwinnen nemen in navolging van bondscoach Sarina Wiegman ook afscheid van assistent-coach Arjan Veurink. Hij gaat samen met Wiegman het avontuur aan bij het nationale elftal van de Engelse vrouwen.

Veurink kwam in 2017 bij de Oranje Leeuwinnen als assistent van Wiegman. KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma baalt van het vertrek van Veurink. "Het spreekt voor zich dat we Arjan niet graag zien vertrekken. In de 'tandem' met Sarina is hij de afgelopen periode uitgegroeid tot meer dan assistent", laat Hoogma weten op de website van de KNVB. "Maar we snappen ook maar al te goed dat dit voor zijn persoonlijke ontwikkeling in deze fase van zijn carrière een heel mooie kans is." 

De eerste afspraak met de Engelse bond is al gemaakt, zo geeft Hoogma aan. "Als onderdeel van Arjans overstap hebben we met de Engelse bond de afspraak gemaakt om vlak voor de start van het EK 2022 in Engeland een oefeninterland te spelen. Hopelijk mag er tegen die tijd ook weer publiek bij zijn en wordt dat een mooi voetbalfeest."

Veurink ziet een overstap naar de Engelse bond als 'de volgende stap in zijn carrière'. "Laat ik op de eerste plaats zeggen dat het best een moeilijke beslissing is geweest. Het is niet zo dat ik het niet goed naar mijn zin heb bij de KNVB. In tegenstelling zelfs. Maar goed, vanaf het moment dat bekend werd dat Sarina naar Engeland ging, ben ik zelf ook na gaan denken of het iets voor mij zou kunnen zijn.  Een lang verhaal kort: ik ben tot de conclusie gekomen dat het voor mijn ontwikkeling en groei als coach en mens een hele mooie stap is."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws