Ontslag Koster 'door falen van de groep': 'Het is echt iets ongrijpbaars'

Ontslag Koster 'door falen van de groep': 'Het is echt iets ongrijpbaars'

26-01-2021 15:17
44

Het ontslag van Adrie Koster is hard aangekomen bij de spelersgroep van Willem II. Aanvoerder Jordens Peters zoekt het probleem grotendeels bij de spelers zelf en geeft aan dat hij geschrokken is van de slechte reeks van zijn ploeg.

"Dat ik hier nu sta te vertellen over het ontslag van de trainer doet pijn. Het is voor een groot deel het falen van de groep", is Peters eerlijk voor de camera van de NOS. Waar het vorig seizoen nog ontzettend goed ging, met Europees voetbal als resultaat, ziet Peters het dit seizoen dramatisch gaan bij Willem II. "Dat is echt iets ongrijpbaars. De duels na de winterstop zijn typerend: rare wedstrijden, veel pech, veel blessures, last van het coronavirus. Maar goed, al met al is het niet goed genoeg. Sneu dat het tot een ontslag leidt."

De lastige situatie waarin Willem II op dit moment zit doet pijn bij de spelersgroep, zo geeft Peters aan. "Als ik Teletekst open, staan we gewoon in de degradatiezone. Het besef dat we tegen degradatie vechten, moet er zijn. En dat is er nu ook. Een trainer heeft natuurlijk invloed op prestaties, maar een speler nog veel meer", sluit hij af.