Breaking news

LIVE: Hassan dompelt PSV in rouw, Olympiakos maakt 2-1 in de slotfase

LIVE-discussie: vier mutaties bij Groningen, rentree Zuiverloon na 4,5 jaar lonkt

LIVE-discussie: vier mutaties bij Groningen, rentree Zuiverloon na 4,5 jaar lonkt

Gepubliceerd: dinsdag 26 januari 2021 om 20:10di 26-01-2021 om 20:10

Laatste update: dinsdag 26 januari 2021 om 21:12di 26-01-2021 om 21:12

FC Groningen en ADO Den Haag krijgen dinsdag allebei de kans om iets goed te maken, na een matig verlopen weekend. De Trots van het Noorden verloor bij Vitesse, terwijl ADO in een bar slechte wedstrijd met 0-0 gelijkspeelde tegen hekkensluiter FC Emmen: om 21.00 uur trappen de nummers zes en zestien af in Groningen.

Trainer Danny Buijs heeft de opstelling van FC Groningen om moeten gooien na het bezoek aan Arnhem. Met Damil Dankerlui, Mike te Wierik, Azor Matusiwa en Ahmed El Messaoudi zijn er vier spelers uit de basiself verdwenen. Miguel Ángel Leal staat voor het eerst in de basis in een Eredivisie-wedstrijd, terwijl ook Bart van Hintum, Ramon Pascal Lundqvist en Patrick Joosten hun opwachting mogen maken. Laatstgenoemde is overigens in de warming-up afgehaakt: Tomás Suslov neemt de plek van Joosten over.

Bij ADO mag winteraanwinst Tomislav Gomelt na één helft tegen FC Emmen alweer plaatsmaken: Samy Bourard vervangt de Kroaat op het middenveld. Verder zit verloren zoon Gianni Zuiverloon (foto) weer eens bij de wedstrijdselectie. De 34-jarige routinier zou zijn eerste Eredivisie-duel sinds mei 2016 kunnen spelen.

De opstellingen
FC Groningen: Padt; Leal, Itakura, Van Hintum, Gudmundsson; El Hankouri, Van Kaam, Suslov, Lundqvist, Da Cruz; Strand Larsen.
ADO Den Haag: Koopmans; Van Ewijk, Del Fabro, Kemper, Castillo; Vejinovic, Bourard, Goossens; Ratiu, Kramer, Besuijen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie gaat deze wedstrijd winnen?

FC Groningen
78%
ADO Den Haag
15%
Het wordt gelijkspel
7%
(432 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws