Hake wijst 'nieuwe' eerste keeper aan: 'Geen aanleiding om dat te veranderen'

Hake wijst 'nieuwe' eerste keeper aan: 'Geen aanleiding om dat te veranderen'

Gepubliceerd: woensdag 27 januari 2021 om 12:20wo 27-01-2021 om 12:20

Laatste update: woensdag 27 januari 2021 om 12:40wo 27-01-2021 om 12:40

Eric Oelschlägel behoudt zijn plek onder de lat bij FC Utrecht. Trainer René Hake heeft laten weten dat de 25-jarige Duitser woensdag tegen AZ de voorkeur krijgt boven de inmiddels weer fitte Maarten Paes, die er weken uit lag na een hersenschudding.

Oelschlägel was na zijn komst derde keeper, maar in een halfjaar tijd heeft hij zich opgewerkt tot eerste keus. "Oelschlägel moest erin na de blessure van Paes en heeft het goed gedaan", stelt Hake op de persconferentie voor het duel met AZ, geciteerd door De Telegraaf. "Hij straalt een bepaalde rust uit. Voor mij is er dan ook geen aanleiding om dat te veranderen."

Paes verliest hierdoor voor de tweede keer dit seizoen zijn status van eerste keeper. Eerder dit seizoen verloor was hij besmet met corona en mocht Thijmen Nijhuis het laten zien. Onder Hake heroverde Paes zijn plek onder de lat weer, maar tijdens het bekerduel met Ajax van een maand geleden liep Paes een hersenschudding op.

Inmiddels is hij weer fit, maar is hij zijn plekje onder de lat dus opnieuw kwijt eraakt bij Utrecht. Hake: "Het is voor hem heel vervelend. Dat begrijp ik, maar dat hoort ook bij het leven. Dit keer was het door een ongeluk. De protocollen schrijven voor dat je bepaalde processen moet volgen, voordat je weer aan de bak mag. In de tussentijd hebben we een aantal wedstrijden gespeeld, waarin Eric een goede indruk heeft gemaakt."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws