'Ajax heeft de beste ploeg van Nederland, maar het gaat wel moeizaam'

'Ajax heeft de beste ploeg van Nederland, maar het gaat wel moeizaam'

Gepubliceerd: woensdag 27 januari 2021 om 14:32wo 27-01-2021 om 14:32

Laatste update: woensdag 27 januari 2021 om 19:52wo 27-01-2021 om 19:52

Olaf Lindenbergh gaat er nog altijd van uit dat Ajax kampioen van de Eredivisie wordt. De voormalig verdediger is momenteel echter niet onder de indruk van het spel van de ploeg van coach Erik ten Hag.

"Ajax wint gelukkig wel, maar het is de laatste weken wel moeizaam. In het begin zetten ze veel grote uitslagen neer en nu is het minder. Maar kwalitatief denk ik wel dat ze de beste ploeg van Nederland hebben", zegt Lindenbergh in de Ajax Life Podcast.

De Amsterdammers nemen het zondag op tegen AZ, ook een oude club van Lindenbergh. "Dan ben ik voor Ajax", stelt hij. Vorige week won de B-keus van Ajax in de beker van de Alkmaarders, maar dat zegt volgens hem niets. "Kwalitatief is de selectie van Ajax ook in de breedte heel goed. De jongens die erin komen, willen laten zien dat ze ook in de basis horen. Op acht positie wijzigen is veel, maar het wil niet zeggen dat het zondag weer zo is. Dat ze makkelijk gaan winnen als ze met het sterkste team spelen." 

Lindenbergh zag AZ vertrouwen opdoen in de topper tegen Feyenoord. "AZ is vooral in de omschakeling gevaarlijk. Als je kijkt naar hoe zij hun goals maken, dan is dat vaak door dom balverlies van de tegenstander. Dan ligt het open en met Boadu en Stengs hebben ze twee gevaarlijke voorhoedespelers. Als zij veel ruimte hebben, zijn ze levensgevaarlijk."

"Ik denk wel dat Ajax gaat winnen. Ik gok op 1-3", besluit Lindenbergh.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws