LIVE-discussie: Hake beloont 'supersub' met basisplaats, AZ start ongewijzigd

LIVE-discussie: Hake beloont 'supersub' met basisplaats, AZ start ongewijzigd

Gepubliceerd: woensdag 27 januari 2021 om 17:44wo 27-01-2021 om 17:44

Laatste update: woensdag 27 januari 2021 om 19:37wo 27-01-2021 om 19:37

AZ en FC Utrecht trappen de woensdagavond van speelronde negentien in de Eredivisie af in Alkmaar. Beide ploegen beginnen met veel vertrouwen aan het duel: AZ wist afgelopen zondag de topper tegen Feyenoord winnend af te sluiten, FC Utrecht won in eigen huis met 1-0 van Sparta. 

Trainer Pascal Jansen houdt zijn formatie intact na de knappe zege in De Kuip tegen Feyenoord (2-3) van afgelopen zondag. Dat betekent dat aanvoerder Teun Koopmeiners opnieuw op het middenveld speelt in plaats van centraal achterin. Voorin is er vanzelfsprekend een basisplaats voor Myron Boadu, die tegen Feyenoord nog tweemaal scoorde.

Bij FC Utrecht heeft Othman Boussaid een basisplaats. De Belg, die afgelopen weekend als invaller uitgroeide tot matchwinner tegen Sparta, speelt centraal op het middenveld. Sander van de Streek schuift één linie vooruit en fungeert als spits. Dat gaat ten koste van Adrián Dalmau, die genoegen moet nemen met een plekje op de reservebank.

De opstellingen
AZ: Bizot; Sugawara, Martins Indi, Hatzidiakos, Wijndal; Midtsjø, Koopmeiners, Stengs; Gudmundsson, Boadu, Karlsson.
FC Utrecht: Oelschlägel; Ter Avest, St. Jago, Janssen, Warmerdam; Van Overeem, Boussaid, Maher; Kerk, Van de Streek, Ramselaar.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat gaat het worden in Alkmaar?

AZ wint
52%
Een gelijkspel
21%
FC Utrecht wint
27%
(461 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws