Giakoumakis blikt terug op vernedering: 'Voelde alsof ik zou sterven van verdriet'

Giakoumakis blikt terug op vernedering: 'Voelde alsof ik zou sterven van verdriet'

Gepubliceerd: donderdag 28 januari 2021 om 13:24do 28-01-2021 om 13:24

Laatste update: donderdag 28 januari 2021 om 13:27do 28-01-2021 om 13:27

Giorgos Giakoumakis weet wel waar zijn ongelofelijke vorm dit seizoen vandaan komt. De spits van VVV Venlo scoorde in negentien wedstrijden al twintig keer en lijkt daarmee af te stevenen op de topscorerstitel.

"Ik pas perfect in dit team", licht Giakoumakis zijn geweldige vorm in gesprek met Voetbal International toe. "We werken samen, we gunnen elkaar wat. Dat is het voornaamste. Daarnaast voel ik me thuis bij de club. Het is alsof ik hier al jaren speel. En het begin had natuurlijk niet beter kunnen zijn, met die drie goals tegen FC Emmen. Dat is doping voor een spits. Sindsdien ben ik vol vertrouwen en hongerig naar meer. "

De kans lijkt klein dat de Griekse doelpuntenmaker nog lang in Venlo te bewonderen is. Giakoumakis wil wel dat VVV een mooi geldbedrag voor hem krijgt, als het tot een transfer komt. "Zelf wil ik niet naar een club die met een transfersom komt die niet correspondeert met mijn waarde. Ik weet ook niet of het drie, vijf of tien miljoen moet zijn. Maar ik wil geen koopje zijn. Een club moet ver voor mij willen gaan. Zoals VVV dat deed."

Ondanks zijn geweldige prestaties maakte Giakoumakis dit seizoen ook één van de dieptepunten uit zijn loopbaan mee: de 0-13 nederlaag tegen Ajax. "Ik ben nog nooit zo vernederd in mijn leven", blikt de drievoudig international terug. "Het voelde 's nachts alsof ik zou sterven van verdriet. Ik heb dagen slecht geslapen. En nóg doet het pijn. Ik heb er een maand lang last van gehad. Durfde niet naar de supermarkt, durfde niet te wandelen. De eerste keer dat ik weer buitenkwam, riepen twee kinderen naar me: '13-0!' Ik keek boos naar ze, toen renden ze weg."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws