'Groningen wil 'type Pogba' van Southampton': Hij staat open voor overstap
Jankewitz (rechts op de foto)

'Groningen wil 'type Pogba' van Southampton': "Hij staat open voor overstap"

Gepubliceerd: donderdag 28 januari 2021 om 17:30do 28-01-2021 om 17:30

FC Groningen hoopt zich voor komende zomer te versterken met Alexandre Jankewitz. Dat meldt RTV Noord. De negentienjarige middenvelder speelt momenteel voor Southampton, waar hij nog een contract heeft tot medio 2022.

Groningen probeerde de afgelopen tijd om Jankewitz los te weken bij The Saints, maar de Premier League-club laat hem nu nog niet gaan. De Trots van het Noorden wil daarom na dit seizoen een nieuwe poging wagen.

Volgens zijn zaakwaarnemer Menno Groenveld wil de Zwitser zelf graag de overstap maken naar de Eredivisie-subtopper. "Hij staat zeker open voor een overstap naar Groningen", zegt Groenveld tegen RTV Noord. "Bij Southampton komt hij niet aan spelen toe, terwijl hij zich juist wil ontwikkelen. Hij wil de komende twee jaar geen twintig wedstrijden van tien minuten in de Premier League spelen, maar liever heel veel wedstrijden in de Eredivisie achter zijn naam krijgen."

Jankewitz verruilde het Zwitserse Servette in 2018 voor Southampton. Destijds toonden ook Internazionale, Manchester City en Tottenham Hotspur interesse, maar hij zag bij Southampton het meeste perspectief. Groningen ziet in hem de opvolger van Azor Matusiwa en had hem het liefst deze maand al aangetrokken, zodat hij zich in de luwte van de aanvoerder had kunnen ontwikkelen.

Volgens Groenveld is Jankewitz een 'typische box to box-speler die als een nummer zes speelt'. "Een type Paul Pogba."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws