Oude bekende van Heerenveen stopt nu echt: 'Ik word straks 40 jaar'

Oude bekende van Heerenveen stopt nu echt: 'Ik word straks 40 jaar'

28-01-2021 21:59 Laatste update: 22:02
6

Brian Vandenbussche bergt zijn keepershandschoenen na dit seizoen op. De oud-doelman van Sparta en sc Heerenveen (39) vindt het nu echt welletjes.

Vandenbussche speelde twee jaar voor Sparta en maar liefst tien voor Heerenveen. Vorig jaar nam de Belgische sluitpost al afscheid van Cercle Brugge en hij keert nu ook niet meer terug bij KSC Blankenberge. Blankenberge komt uit op het zesde niveau van België.

"Het was mijn droom om hier te kunnen afsluiten met een titel, maar ik word straks veertig jaar en dat is een mooie leeftijd om te stoppen. Ik zou immers heel graag blijven sporten en wil mijn lichaam niet tot het uiterste drijven, waardoor dit eventueel niet meer mogelijk zou zijn", zegt Vandenbussche tegen Het Laatste Nieuws.

Bij Heerenveen beleefde Vandenbussche meerdere successen. "Mijn eerste match in Heerenveen zal mij altijd het meest bijblijven. Als twintigjarige het doel mogen verdedigen in een vol stadion met 28.000 toeschouwers. De klik met de supporters was er ook meteen en dat is altijd zo gebleven. Ik ben er ook niet zomaar tien jaar gebleven natuurlijk en kreeg een fantastisch afscheid van het publiek in het bijzijn van mijn familie."