Haller is 'grote concurrent' bij Ajax: 'Weet niet of ik teleurgesteld moet zijn'

Haller is 'grote concurrent' bij Ajax: 'Weet niet of ik teleurgesteld moet zijn'

29-01-2021 09:40
37

Danilo Pereira groeide in de eerste maanden van het Eredivisie-seizoen uit tot revelatie bij FC Twente, maar inmiddels zit de klad erin. De 21-jarige Braziliaan, gehuurd van Ajax, wist al zes duels op rij niet te scoren.

"Als je zes wedstrijden niet scoort, gaat er veel door je hoofd. Dan is er stress", geeft Danilo toe in gesprek met De Telegraaf. "Ik leg mezelf misschien ook een beetje te veel druk op. Ik moet ontspannen blijven, zoals ik dat ook was in de eerste seizoenshelft." De topscorerstitel raakt inmiddels uit zicht door de ongekende productie van Girgios Giakoumakis. "Ik zag op mijn telefoon dat hij er weer vier heeft gemaakt. Echt crazy."

Toen Danilo in bloedvorm verkeerde memoreerde hij nog over een terugkeer bij Ajax, waar hij een geheel Braziliaanse voorhoede zou kunnen vormen met David Neres en Antony. De komst van Sébastien Haller bemoeilijkt dat. "Hij is een grote concurrent. Dat hoort ook bij Ajax. Dat heeft de mogelijkheden om goede spelers aan te trekken", aldus Danilo. "Ik weet niet of ik daar teleurgesteld over moet zijn. Ik moet me op FC Twente richten en als ik terugkom bij Ajax zie ik wel wat er gebeurt."