Onderonsje voor Gravenberch: 'Zat constant op m'n lip, hij schreeuwde het uit'

Onderonsje voor Gravenberch: 'Zat constant op m'n lip, hij schreeuwde het uit'

29-01-2021 09:55
42

Ryan Gravenberch is niet meer weg te denken uit de opstelling van Ajax, maar de achttienjarige middenvelder blijft bijzonder zelfkritisch. Hij is niet te spreken over zijn optreden tegen Willem II, dat pas in de slotminuten moest buigen (3-1).

"Ik ben in ieder geval niet echt tevreden over mezelf. Ik zou mezelf geen voldoende geven", zegt Gravenberch tegen ESPN. Hij maakt de laatste weken juist indruk met zijn spel. "Natuurlijk gaat het beter, maar de laatste twee wedstrijden heb ik niet veel van mezelf laten zien en heb ik niet echt goed gepresteerd." Dat kwam ook door Willem II. "Zij zakken in en dan is het best lastig om daar doorheen te voetballen."

Gravenberch had voor het duel nog een onderonsje met Gery Vink, interim-trainer van de Tilburgers. "Ik heb Gery in de O17 van Ajax gehad, in de B-tjes", vertelt de middenvelder. "Hij was best streng en ik heb best wel wat geleerd van hem." Gravenberch heeft wel een voorbeeld. "Ik was soms slap op het veld en hij zat constant, constant op mijn lip. Hij schreeuwde het eruit", lacht de Ajacied.