Gattuso door het lint na vraag over positie: 'Kijk waar Sociedad en AZ staan!'

Gattuso door het lint na vraag over positie: 'Kijk waar Sociedad en AZ staan!'

29-01-2021 11:14 Laatste update: 11:19
27

Gennaro Gattuso heeft zich na de bekerzege tegen Spezia donderdagavond uitgelaten over de kritiek die hij als coach van Napoli krijgt. De oud-voetballer vindt het onbegrijpelijk dat zijn positie als trainer ter discussie staat.

Gattuso haalde donderdagavond met Napoli de halve finale van de Coppa Italia door Spezia in de kwartfinale met 4-2 aan de kant te zetten. Na afloop reageerde de Italiaan furieus op de vraag of hem gevraagd is om op te stappen na de 'tegenvallende' resultaten van dit seizoen. "Als ik nog geïrriteerder raak, ga ik wel ergens in Koeweit werken", begint Gattuso tegenover RAI Sport.

"Ik weet dat dit erbij hoort, maar wat er nu gebeurt is echt buitensporig. Als ik hier een interview geef, verwacht ik dat de eerste vraag gaat over mijn vierde halve finale in mijn vierde jaar als trainer hier", vervolgt de oud-middenvelder zijn betoog.

Gattuso vindt de speculaties over zijn 'wankele' situatie als coach dan ook grote onzin. "We staan in de halve finale van de Coppa Italia. En kijk waar Real Sociedad en AZ staan. Toch doen mensen net alsof we niets hebben bereikt door die Europa League-groep door te komen. Niemand heeft me iets gegeven, dus ik word niet depressief, maar het is moeilijk om te winnen bij Napoli."

Gattuso is dan ook niet van plan om zelf zijn biezen te pakken bij Napoli. "Ik zal hier niet opstappen", stelt de Italiaan strijdlustig. In de Serie A staat de ploeg van Gattuso momenteel zesde, met negen punten achterstand op koploper AC Milan. De club uit Napels heeft echter nog wel één competitiewedstrijd te goed.