Spelers Feyenoord stoorden zich aan opmerking Advocaat: 'Er was irritatie'

Spelers Feyenoord stoorden zich aan opmerking Advocaat: 'Er was irritatie'

29-01-2021 14:49
87

De spelers van Feyenoord hebben zich gestoord aan een opmerking van trainer Dick Advocaat. Die zei dat de kwaliteit van de spelersgroep minder is dan Ajax en PSV. Dat kwam ter sprake tijdens het gesprek met aanvoerder Steven Berghuis.

Advocaat haalde regelmatig aan dat Feyenoord kwalitatief niet zo sterk is als de concurrentie. "Wij hebben als spelers aangegeven dat wij dat niet vinden en voelen. Daar waren we wel duidelijk over. Maar dat is ook logisch. Daarmee is dat geaccepteerd en ga je weer door. Het is nooit persoonlijk", zegt Berghuis tegen ESPN.

Berghuis, Advocaat en technisch directeur Frank Arnesen besloten vrijdag de koppen bij elkaar te steken en het uit te praten. "Ik heb altijd het gevoel gehad dat de groep achter mij stond. Maar ik had wel gezien dat er irritatie was over mijn opmerkingen", zegt Advocaat. "Er was altijd duidelijkheid en vertrouwen. Spelers vonden het vervelend dat ik iets had gezegd over de kwaliteit van de spelersgroep."

"Omdat ze het tot twee weken geleden geweldig gedaan hebben. Daar zat de irritatie. Het ging niet over vertrouwen of wat dan ook. Het gesprek ging erover of we zo door zouden gaan. Als het voor Feyenoord beter zou zijn dat ik opstap, zou ik dat doen."