'Mooiste herinnering' uit Ajax-jeugd: 'Titel in laatste jaar, tegen Feyenoord'

'Mooiste herinnering' uit Ajax-jeugd: 'Titel in laatste jaar, tegen Feyenoord'

29-01-2021 21:08
31

Jurriën Timber lacht om de verhalen dat assistent-trainer Winston Bogarde intimiderend over kan komen vanwege zijn postuur. De Ajax-verdediger kent Bogarde nog uit zijn periode in de jeugdopleiding. Timber blikt ook terug op het mooiste moment in de jeugd: de kampioenswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord.

"Voor Winston hoef je niet bang te zijn. Hoe hij bij Ajax O17 was, zo is hij nu ook bij het eerste elftal", geeft Timber in gesprek met Inside Ajax aan. "Hij is zichzelf en mensen accepteren dat. Ik vind de manier waarop hij coacht en wil helpen goed. Hij draagt zijn steentje bij in het verdedigende werk."

Wie de beste trainer is waarmee Timber in de Ajax-jeugd heeft gewerkt, durft hij niet te zeggen. "Dat is er niet specifiek één. Bij Johnny Heitinga werd ik aanvoerder. Hij gaf me het vertrouwen om de laatste stappen te zetten richting het profvoetbal. Dat heeft destijds veel met me gedaan."

Over zijn beste herinnering uit de Ajax-jeugd hoeft Timber niet lang na te denken. "Het kampioenschap in het laatste jaar. We pakten ook de beker, maar het kampioenschap pakten we in een wedstrijd tegen Feyenoord. Dat was mooi. Je speelt tegen jongens die je kent en daar wil je graag van winnen", sluit Timber af.