'Ajax en Spartak akkoord over Promes: huur zonder verplichte optie tot koop'

'Ajax en Spartak akkoord over Promes: huur zonder verplichte optie tot koop'

01-02-2021 13:43 Laatste update: 13:59
105

Ajax en Spartak Moskou zijn het eens over de transfer van Quincy Promes. De kans is volgens De Telegraaf en Voetbal International levensgroot dat de 29-jarige aanvaller op huurbasis terugkeert naar Rusland. Spartak heeft een optie tot koop van negen miljoen euro.

Opmerkelijk is dat het niet om een verplichte optie tot koop gaat. Spartak Moskou mag na dit seizoen zelf beslissen of Promes de vereiste negen miljoen waard is. Spartak wilde hem in eerste instantie definitief inlijven, maar de nummer vijf van de Premjer Liga kampt met financiële problemen.

Russische bronnen melden dat Spartak wel een huurvergoeding van een half miljoen euro betaalt aan Ajax. Het ontbreken van een verplichte optie tot koop geeft volgens De Telegraaf ook aan 'hoe graag Ajax inmiddels van Promes af wil'. De Oranje-international wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij, waarbij een familielid zwaargewond raakte.

Promes reist volgens Voetbal International dinsdag af naar Dubai, waar Spartak momenteel op trainingskamp is. Erik ten Hag was geen voorstander van een vertrek, zo gaf hij aan na afloop van AZ - Ajax. Met Oussama Idrissi heeft directeur Marc Overmars echter een vervanger gevonden. Ajax hoopt de huurdeal met Sevilla in de komende uren af te ronden.

Promes speelde tussen 2014 en 2018 al bij Spartak. In die periode kwam hij tot 135 wedstrijden, waarin hij 66 keer scoorde en 33 assists gaf. Het leverde hem een legendarische status op. In 2017 werd de Oranje-international verkozen tot beste speler van Rusland.