AZ-coach Jansen ziet cruciale rol Martínez en Álvarez: 'Dat is wel een verschil'

AZ-coach Jansen ziet cruciale rol Martínez en Álvarez: 'Dat is wel een verschil'

02-02-2021 08:20
166

AZ gooit de handdoek in de titelstrijd in de Eredivisie. Volgens trainer Pascal Jansen maakten spelers als Edson Álvarez en Lisandro Martínez het verschil in de met 0-3 verloren topper tegen Ajax.

"We staan nu dertien punten achter op Ajax. Natuurlijk zijn er nog veertien duels te gaan, maar dat gaan we niet meer goedmaken", vertelt Jansen, geciteerd door NU.nl. "Als je soms zag hoe wij de duels ingingen in vergelijking met spelers als Álvarez en Martínez. Dat is wel een verschil. Ajax liet zien dat wij nu niet in aanmerking komen voor de titel."

Wedden

Meer odds

"Zij zetten Teun Koopmeiners goed vast en dan moeten andere spelers bij ons opstaan. Dat ging moeizaam", vervolgt Jansen, die de felheid van het Ajax-duo miste bij zijn eigen ploeg. "Dat zijn cruciale momenten geweest. Met agressiviteit kan je het verschil maken. Dat zit deels in de speler, de persoonlijkheid en het karakter. Maar we hebben in verschillende wedstrijden ook aangetoond daar wel over te beschikken."

AZ verloor door doelpunten van Antony, Davy Klaassen en David Neres en staat nu vijfde in de Eredivisie. De Alkmaarders zijn bovendien al uitgeschakeld in de Europa League en de KNVB Beker. Het lijkt een verloren seizoen te worden, maar daar wil Jansen niets van weten. "Onze ambitie is om bij de eerste vier te eindigen. Dat kan nog steeds. Maar we willen natuurlijk altijd meer. We gaan voor het hoogst haalbare."