NAC 'repareert' samenwerking met Manchester City: 'Ze hebben 1000 spelers'

NAC 'repareert' samenwerking met Manchester City: 'Ze hebben 1000 spelers'

02-02-2021 11:59
23

NAC Breda blijft verbonden aan Manchester City. De vijfjarige overeenkomst tussen de Keuken Kampioen Divisie-club en Premier League-grootmacht loopt in april af, maar de intentie is uitgesproken om met elkaar door te gaan.

NAC en Man City spraken in 2016 af dat de Bredase club vijf jaar lang vier tot zes spelers kosteloos mag huren. Huurlingen als Angeliño, Manu García, Pablo Mari en Thierry Ambrose werden een hit, maar bij NAC groeide langzaam maar zeker de onvrede over de spelers die naar Breda werden gestuurd. In 2020 blies de nieuwe directeur Mattijs Manders (foto) de samenwerking nieuw leven in.

"De contacten zijn momenteel weer erg goed en NAC en Manchester City zijn zeer tevreden over de samenwerking. We hebben dan ook de intentie uitgesproken om door te gaan", laat Manders weten aan Omroep Brabant. "In het verleden was er het een en ander kapotgemaakt, maar dat is gerepareerd."

NAC huurt dit seizoen alleen Lewis Fiorini van Manchester City. Volgens Manders vertelt de achttienjarige Engelsman 'erg positieve verhalen' over de club in Engeland. Manders: "Wij moeten er voor zorgen dat er geen spelers komen die de jongens uit onze eigen jeugdopleiding in de weg gaan zitten. Maar ze hebben duizend spelers onder contract en daar zal heus wel iets van waarde voor ons bij zijn."