Kuyt neemt afscheid: Ondertussen stond hij wel bij Feyenoord op de loonlijst

Kuyt neemt afscheid: "Ondertussen stond hij wel bij Feyenoord op de loonlijst"

Gepubliceerd: dinsdag 2 februari 2021 om 12:22di 02-02-2021 om 12:22

Dirk Kuyt heeft zijn contract bij Feyenoord laten ontbinden, zo maakte de Rotterdamse club dinsdagochtend bekend. Begrijpelijk en logisch, reageert clubwatcher Sinclair Bischop van RTV Rijnmond.

"Het is een begrijpelijk besluit", zegt hij. Kuyt 'volgt zijn gevoel' en wil zich buiten Feyenoord ontwikkelen als trainer. Bischop: "Het is beter dat hij eerst bij een andere club het vak leert."

Kuyt schoot Feyenoord in 2017 met een hattrick naar de landstitel. Niet veel later zette hij een punt achter zijn carrière en begon de zoektocht naar een rol binnen Feyenoord. De toenmalige technisch directeur Martin van Geel beloofde hem het trainerschap, maar opvolger Frank Arnesen vond het te vroeg en koos voor Arne Slot.

"En daar heeft hij waarschijnlijk wel gelijk in", reageert Bischop. "Je ziet vaak dat beginnende trainers het moeilijk hebben. Dat was zelfs bij Giovanni van Bronckhorst het geval." De afgelopen maanden liep Kuyt mee bij andere clubs. "Maar ondertussen stond hij wel bij Feyenoord op de loonlijst."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws