Klaassen: 'Hij kwam naar Ajax en stond meteen lekker te zingen onder de douche'

Klaassen: 'Hij kwam naar Ajax en stond meteen lekker te zingen onder de douche'

03-02-2021 07:48 Laatste update: 07:54
53

Davy Klaassen is onder de indruk geraakt van de Brazilianen Antony en David Neres bij Ajax na zijn terugkeer in Amsterdam. Vooral het feit dat de twee zich meteen na aankomst in Nederland thuisvoelden, maakt indruk op de Ajax-routinier.

Klaassen denkt met veel plezier terug aan de transfer van Neres, die in 2017 naar Ajax kwam. "Het was een jonge jongen uit Brazilië", blikt Klaassen in de podcast van Ajax terug op de komst van Neres. "Hij kwam hier en ik zou dan erg verlegen zijn geweest, maar hij stond gewoon lekker te zingen onder de douche. Hij was aan het dansen, dat was erg leuk om te zien. Hij voelde zich thuis vanaf de eerste minuut en dat liet hij ook meteen zien op het veld."

Hetzelfde ging op voor Antony, die na zijn transfer naar Nederland op kon trekken met zijn landgenoot Neres. "Antony is er nu ook en hij heeft David natuurlijk vanaf het begin als een vriend. Antony was hier al voordat ik weer terugkwam, maar als je na drie maanden op deze manier bezig bent op de club, dan voel je je wel thuis."

Klaassen verwacht dat er een grote toekomst is weggelegd voor Neres, die zijn prijskaartje meteen na zijn komst waar begon te maken. "Toen hij hier kwam deden ze het nog rustig aan met hem, hij speelde niet elke wedstrijd. Maar als hij speelde, presteerde hij. Vanaf het begin", sluit Klaassen af.