Verdeelde meningen in media na Van de Beek-optreden: 'Prestatie onderschat'

03-02-2021 09:30
152

Een historische overwinning voor Manchester United dinsdagavond tegen Southampton. Na de vroege rode kaart voor Alexandre Jankewitz werd het 9-0 voor The Mancunians. Donny van de Beek kwam na de rust binnen de lijnen. In de Engelse media zijn de meningen over het spel van de Nederlander verdeeld.

Fansite SB Nation zag dat Van de Beek na zijn invalbeurt probeerde om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. 'Dat mag hem dan misschien niet helemaal gelukt zijn, het leek er in ieder geval op dat hij belangrijk wilde zijn voor United. Had een aantal geweldige loopacties en slimme combinaties met medespelers, maar kon voor het doel niet gevaarlijk worden.'

Van 90min kreeg Van de Beek een 7 voor zijn invalbeurt. 'Hij was betrokken bij een aantal United-kansen en bij het goede positiespel rondom het strafschopgebied van Southampton.' De grote uitblinker van de avond was volgens 90min echter Bruno Fernandes, die een 10 kreeg voor zijn optreden. 'Exceptioneel, alweer… Zijn assist op Martial was het hoogtepunt van een geweldige prestatie, waarin hij scoorde en twee assists gaf.'

Waar de meeste Engelse media lovend zijn over Van de Beek, is het lokale Manchester Evening News een stuk kritischer. 'Van de Beek deed de snelheid van het spel geen goed en kreeg een gele kaart.' Het levert de Nederlander een 5 op van de krant.

Sportskeeda zag dat Van de Beek het lastig had, maar heeft nog wel een nipte voldoende voor hem over. 'Hij kwam in de tweede helft op het veld en herstelde zich na een snelle gele kaart. Hij veroverde de bal vaak op belangrijke posities en ging in de aanval om de spitsen te ondersteunen. Het waren wat goede minuten voor de Nederlander. Zijn gebrek aan speeltijd is een punt van discussie de laatste tijd.'

Hier was Stretty News het mee eens. 'Van de Beek zal teleurgesteld zijn dat hij niet mocht starten, maar was effectief in de tweede helft.' Dat zag ook fansite The Utd Arena. 'Het waren 45 goede minuten in de Premier League na lange tijd. Zijn prestatie werd onderschat: zijn passes waren goed en hij was veel in beweging.' The Independent complimenteerde alle United-spelers, maar had voor de wisselspelers geen oog.