Van Beek moet nog wennen in Tilburg: 'Ik ben niks anders gewend, een beetje apart'

Van Beek moet nog wennen in Tilburg: 'Ik ben niks anders gewend, een beetje apart'

03-02-2021 17:54
23

Sven van Beek is blij met zijn tijdelijke overgang naar Willem II en kan tegen ADO Den Haag zijn debuut gaan maken voor de Tilburgers. De centrumverdediger trainde woensdag voor het eerst mee met de selectie en dat voelde voor Van Beek toch wel een beetje apart.

Na vijftien jaar Feyenoord wil Van Beek op huurbasis bij Willem II weer wedstrijden gaan spelen. De verdediger kampte twee jaar lang met ernstige blessures, maar is nu naar eigen zeggen 100% fit. "Het is begrijpelijk dat de supporters zich afvragen of ik fit ben", vertelt Van Beek in gesprek met het Brabants Dagblad.

Wedden

Meer odds

"Ik heb een aantal weken met Feyenoord meegetraind, daar laten zien wat ik kan en dat is de reden dat ik nu hier sta. Ik ben fit. Ik kan 90 minuten spelen", stelt Van Beek, die aankomend weekend zijn debuut kan maken voor Willem II tijdens de 'degradatiekraker' tegen ADO.

Van Beek vindt de tijdelijke overgang naar Willem II nog een beetje raar. "Ik ben niks anders gewend dan Feyenoord. Dus dit is wel een beetje apart." De komst van Van Beek naar Tilburg heeft alles te maken met de aanstelling van Zeljko Petrovic als nieuwe hoofdtrainer van Willem II. "Hij heeft me de afgelopen weken op de training aan het werk gezien. Ik denk dat hij weet wat hij in huis heeft gehaald."