Negen op rij, zes op rij: Man City verlengt imposante series op Turf Moor

03-02-2021 20:52 Laatste update: 21:00
4

Manchester City zag rivaal Manchester United dinsdag met 9-0 van Southampton winnen, maar heeft de schouders opgehaald en is doorgegaan met waar het gebleven was. The Citizens hadden op Turf Moor weinig moeite met Burnley een boekten hun negende (!) Premier League-zege op rij.

De ploeg van Erik Pieters had totaal niets in te brengen tegen de koploper en liep na drie minuten al achter de feiten aan. Gabriel Jesus kopte al vroeg raak, na een halve redding van Nick Pope op een schot van Bernardo Silva: 0-1.

Vlak voor rust was het opnieuw raak, na een fraaie aanval over rechts. Riyad Mahrez speelde Ilkay Gündogan vrij, de Duitser gaf strak voor en Raheem Sterling kon binnentikken: 0-2. De buit was hiermee wel binnen voor de gasten, die er in de tweede helft een veredeld trainingspartijtje van maakten. Voor Burnley bleef de schade beperkt tot 0-2, mede doordat de VAR een treffer van Mahrez afkeurde.

De ploeg van Pep Guardiola staat ondertussen op negen achtereenvolgende overwinningen én heeft al zes keer op rij de nul gehouden. De thuisploeg maakte overigens geen moment aanspraak op een treffer: Burnley kwam in negentig minuten tijd tot twee doelpogingen en geen van beide belandde tussen de palen. Manchester City heeft nu vier dagen de tijd om toe te werken naar de kraker tegen regerend landskampioen Liverpool van zondag.