Geen begrip voor kritiek op Ajax: 'Moet in Nederland altijd en... en... en zijn'

Geen begrip voor kritiek op Ajax: 'Moet in Nederland altijd en... en... en zijn'

04-02-2021 07:08 Laatste update: 11:37
95

Hedwiges Maduro en Arnold Bruggink begrijpen de kritiek op het bij vlagen 'slordig spelende' Ajax niet. De Amsterdammers gaan in een druk 'coronaseizoen' ruim aan de leiding in de Eredivisie en doen nog mee in de Europa League. 

"Het moet in Nederland altijd maar en... en... en zijn, zeker bij Ajax", begint Bruggink in gesprek met het Algemeen Dagblad. De analist ziet dat de topclubs in andere landen het ook moeilijk hebben. "Bayern München en Atlético Madrid steken erbovenuit, maar Juventus, Real Madrid en Liverpool struikelen vaak. Juist dit seizoen, waarin wedstrijden zich opstapelen en publiek ontbreekt, weet Ajax dat uitstekend te vermijden."

De kritiek dat het spel van Ajax niet attractief genoeg is, of het feit dat Ajax het lastig heeft tegen kleinere ploegen, zegt Bruggink helemaal niets. "Nu er veel gespeeld en gevraagd wordt van clubs en spelers, doet Ajax voorlopig het enige juiste: winnen als het er echt om gaat."

Hier is Maduro het helemaal mee eens. Hij stelt dat het na een transferperiode lastig is om meteen weer op topniveau te presteren. "Ajax was na de transferperiode in oktober op zijn best. Dat heeft ook met Europees voetbal te maken. Na die wedstrijden zit je nog in het ritme van echt goed bewegen en vrijlopen. Het beste van Ajax gaat nu komen, let maar op", stelt Maduro, die wel denkt dat het in het Europa League-treffen met OSC Lille beter zal moeten. "Absoluut, maar dat vinden ze in Amsterdam zelf ook."