'De speler van PSV zit nog steeds in mij, zie dit niet als een laatste kans'

'De speler van PSV zit nog steeds in mij, zie dit niet als een laatste kans'

04-02-2021 08:53
30

Zakaria Bakkali werd tijdens de winterse transferperiode lang gelinkt aan Sparta Rotterdam, maar vertrok uiteindelijk voor het Belgische Beerschot. Het voormalige toptalent laat zich op een persconferentie uit over zijn keuze voor België.

"Waarom ik voor Beerschot heb gekozen?", citeert Het Laatste Nieuws Bakkali. "Er waren nog enkele andere opties, maar dit was voor mij de beste oplossing. Beerschot is een ambitieuze club, ik had een goed gesprek met trainer Will Still, het is niet ver van huis en er is een zekere familiale band. En mijn vader heeft vroeger vlakbij gewoond."

Bakkali werd een grote toekomst toegeschreven in zijn tijd bij PSV, maar het komt er vooralsnog niet uit. "Ik kan begrijpen dat er aan mij wordt getwijfeld. Maar zelf ben ik honderd procent positief. Het grote probleem is dat ik in de voorbije jaren behoorlijk wat pech heb gehad met blessures, maar in mijn hoofd blijft alles mogelijk. De Bakkali van PSV zit nog steeds in mij. Ik zie dit dan ook helemaal niet als mijn laatste kans. Vergeet niet dat ik nog altijd maar 25 ben. Ik leg mezelf geen onnodige druk op."

Bakkali vertrekt op huurbasis van RSC Anderlecht naar Beerschot. De deal kwam pas in de laatste uren van de transferperiode rond. "Of ik niet zenuwachtig werd naarmate de uren verstreken? Nee, ik was klaar voor alles: voor een transfer en zelfs voor een verlengd verblijf in de B-kern van Anderlecht. Al was dat natuurlijk niet ideaal geweest."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie