'ADO wil degradatiekraker zonder geluid: verzoek van Willem II afgewezen'

'ADO wil degradatiekraker zonder geluid: verzoek van Willem II afgewezen'

04-02-2021 15:31 Laatste update: 15:54
59

ADO Den Haag heeft het gebruik van een geluidsband met vocale steun van Willem II-fans afgewezen. Bij thuiswedstrijden van de Tilburgers wordt die band afgespeeld om sfeer in het stadion te creëren, maar tegenstanders moeten daar wel mee akkoord gaan.

De Tricolores hebben vorig jaar een documentaire gemaakt over de Kingside, de fanatieke supporters van Willem II. Daarvan is veel geluidsmateriaal overgebleven dat gebruikt wordt tijdens wedstrijden en zowel de KNVB als zendgemachtigde ESPN is daarmee akkoord gegaan. Tegenstanders moeten daar echter ook hun fiat aan geven en dat deed ADO volgens het Brabants Dagblad niet.

De Residentieclub speelt dit weekend de belangrijke degradatiekraker in het Koning Willem II Stadion en heeft besloten om het gebruik van de geluidsband te verbieden. Dat deden eerder Ajax, PEC Zwolle, FC Groningen en Vitesse ook al. FC Emmen, Sparta en VVV hadden er geen moeite mee en gingen wel akkoord.

Bezoekende clubs mogen een band aanleveren met geluid van hun eigen fans, zodat er niet alleen maar Willem II-geluiden te horen zijn in het stadion. Daar heeft 'vrijwel geen enkele club' gebruik van gemaakt.