De Mos zag kruising Pep en Van Bommel bij PSV: 'Dacht dat hij top zou halen'

De Mos zag kruising Pep en Van Bommel bij PSV: 'Dacht dat hij top zou halen'

Gepubliceerd: vrijdag 5 februari 2021 om 06:55vr 05-02-2021 om 06:55

Aad de Mos noemde hem in 2016 een kruising tussen Pep Guardiola en Mark van Bommel, maar Dante Rigo heeft de hooggespannen verwachtingen nog niet kunnen waarmaken. De Belg sloot deze week aan bij Jong PSV, na een mislukte huurperiode bij ADO Den Haag.

De inmiddels 22-jarige middenvelder trainde al op veertienjarige leeftijd voor het eerst mee met de A-selectie van PSV en in 2018 leek zijn langverwachte doorbraak te volgen onder Mark van Bommel. Daarna liep hij echter een blessure op en nieuwe kansen bleven uit.

Rigo liet zich met wisselend succes verhuren aan Sparta en ADO. "Aan de bal is het een speler die echt veel in huis heeft", zegt De Mos tegen het Eindhovens Dagblad. "Het was prima dat hij nóg een keer verhuurd werd, want op zijn leeftijd moet je spelen. Maar ADO had meestal de bal niet en er was disbalans in het elftal. Daardoor kon Rigo nooit in zijn sterkte komen. Nu is er een vrachtwagen spelers gehaald en kwam hij helemaal niet meer aan bod."

"Misschien is hij onvoldoende schoffie om te bikkelen", vervolgt De Mos. "Maar het hoeft nog niet voorbij te zijn. Het kan zijn dat hij een laatbloeier is, maar dan wordt het wel tijd dat hij gaat leveren. In Nederland wordt er al behoorlijk wat van je verwacht als je 21 of 22 bent. Het is een van de vele spelers waarvan we dachten dat hij de top zou halen, maar het is er nog niet uitgekomen. Qua techniek heeft hij het in zich, maar ook de handelingssnelheid is niet mee omhoog gegaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws