Karsdorp van Jong Feyenoord naar basis bij AS Roma: 'Alles is veranderd'

Karsdorp van Jong Feyenoord naar basis bij AS Roma: 'Alles is veranderd'

06-02-2021 07:40
63

Rick Karsdorp speelde een jaar geleden nog mee bij Jong Feyenoord maar is nu basisspeler van AS Roma, de nummer drie van de Serie A. De 25-jarige vleugelverdediger is helemaal opgeleefd in Stadio Olimpico.

"Alles is veranderd", zegt Karsdorp in het Algemeen Dagblad. "Iedereen kent het verhaal. Ik keerde terug bij Feyenoord omdat ik eindelijk weer eens een periode veel wedstrijden wilde spelen. Maar dat liep anders. Ik moest worden geopereerd aan mijn lies. En toen ik mijn basisplaats had terugveroverd, was daar opeens Covid en was het voorbij met de competitie."

Karsdorp keerde met 'nul verwachtingen' terug bij Roma, maar na een goed gesprek met trainer Paulo Fonseca kreeg hij een kans. "AS Roma is anders gaan spelen en ik pas goed in dat plaatje. Maar het belangrijkste verschil is dat ik topfit ben. Dat was eerder het grote probleem. Ook bij Feyenoord", stelt hij. "We hanteren het bekende systeem met vijf man achterin, waarbij de backs in balbezit mee naar voren gaan. Ik doe dat aan de rechterkant. Die aan de linkerkant kennen jullie ook."

Karsdorp doelt op Leonardo Spinazzola, die in september indruk maakte tijdens Nederland – Italië. "Wat hij op links doet, moet ik op rechts doen. En dat ligt mij wel. Spinazzola vond het allemaal niet zo bijzonder tegen Oranje, hoor."

De drievoudig international houdt zich niet bezig met een terugkeer in Oranje. "Ik heb een tijdlang te weinig laten zien, maar nu ik basisspeler ben van de nummer drie van de Serie A, zou ik opeens moeten roepen dat ik in Oranje hoor. Zo werkt het niet. De laatste keer werden Dumfries en Hateboer geselecteerd en die jongens hebben het over een lange periode laten zien."