El Khayati terug bij ADO: 'Extra gebrand en ga alles geven voor lijfsbehoud'

El Khayati terug bij ADO: 'Extra gebrand en ga alles geven voor lijfsbehoud'

06-02-2021 09:22 Laatste update: 09:29
133

Nasser El Khayati keert terug bij ADO Den Haag. De 31-jarige spelmaker heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend in de Hofstad. 

El Khayati was eerder tussen januari 2017 en augustus 2019 zeer succesvol bij ADO. Daarna maakte de Rotterdammer de overstap naar Qatar SC, waar hij zijn contract in december - na het nodige gesteggel - liet ontbinden. "Het voelt als thuiskomen. Dit is en blijft mijn club", laat hij weten op de clubsite.

"In het verleden is gebleken dat spelers het liefst in goede tijden terugkeren bij hun oude club, maar ik vind dit juist een geschikt moment", vertelt El Khayati, die ADO in de Eredivisie moet zien te houden. De Hagenaars staan momenteel zeventiende. "Het is makkelijk om terug te keren als de club op een betere positie staat, maar ik hou van uitdagingen. De situatie van de club zorgt ervoor dat ik extra gebrand ben om de strijd aan te gaan en alles te geven voor lijfsbehoud."

El Khayati is naar eigen zeggen meteen beschikbaar voor trainer Ruud Brood. "Ik heb de afgelopen periode elke dag keihard getraind. Ik ben volledig fit, maar het is natuurlijk nog wel zaak om zo snel mogelijk weer ritme op te doen."

Martin Jol, hoofd van het technisch hart, is blij met de terugkeer van El Khayati. "We hopen dat hij mede het verschil kan maken in onze ploeg, zoals hij dat ook al deed in de periode tussen januari 2017 en augustus 2019. Hiermee willen we onze fans tevens laten zien dat we er alles aan doen om ADO Den Haag dit seizoen op hoogste niveau te houden."

El Khayati is al de achtste aanwinst van ADO dit kalenderjaar. Daryl Janmaat (clubloos), Marko Vejinovic (clubloos), Gianni Zuiverloon (clubloos), Juan Familia-Castillo (Chelsea, gehuurd), Tomislav Gomelt (clubloos), Martin Fraisl (clubloos), Youness Mokhtar (clubloos) en Bobby Adekanye (SS Lazio, huur) gingen hem voor.