Kuyt toont begrip: 'Dan ben ik ervan overtuigd dat ze er gaan komen'

Kuyt toont begrip: 'Dan ben ik ervan overtuigd dat ze er gaan komen'

06-02-2021 21:25 Laatste update: 21:32
35

Dirk Kuyt is ervan overtuigd dat Hakim Ziyech en Donny van de Beek gaan slagen in Engeland. Het duo beleefde allebei op een andere manier een teleurstellende eerste periode bij hun nieuwe club. Kuyt stelt echter dat de ex-Ajacieden geduld moeten hebben.

"Ze hebben gewoon fantastisch gepresteerd in de Champions League, hebben laten zien dat ze met de absolute top van de wereld mee kunnen", zegt Kuyt bij Ziggo Sport over Ziyech en Van de Beek. "Dan kom je bij Chelsea of United en dan wil je dat doortrekken. Dat heeft gewoon even tijd nodig. Als je kijkt naar de kwaliteiten van die spelers, dan ben ik ervan overtuigd dat, indien ze het geduld kunnen bewaren, ze er gaan komen en daar een hele mooie periode gaan beleven."

Volgens Kuyt onderschatten veel mensen ook hoe groot de stap van de Eredivisie naar de Premier League is. "Ik heb dat als speler zelf ervaren. Ik kan me nog goed herinneren dat ik daar (bij Liverpool, red) vier of vijf maanden speelde en ik gewoon zes kilo afviel. Daarna kwamen er weer vijftien kilo's bij, maar dat was allemaal spiermassa. Dat doet nogal wat met je."