Everton slaat in extremis toe en weerhoudt United van de koppositie

06-02-2021 22:56 Laatste update: 22:59
33

Manchester United heeft in de thuiswedstrijd tegen Everton dure punten verloren. The Mancunians, waar Donny van de Beek de hele wedstrijd op de bank bleef zitten, grepen in een spectaculaire tweede helft naast de zege door een late goal van Dominic Calvert-Lewin: 3-3.

Voor rust zag het er niet naar uit dat United een spannende wedstrijd tegemoet zou gaan. In de eerste 45 minuten scoorden ze namelijk twee keer: Edinson Cavani opende de score na ruim twintig minuten en vlak voor rust verdubbelde Bruno Fernandes met een heerlijke goal de marge.

Het was aan Carlo Ancelotti, de trainer van The Toffees, om zijn ploeg weer op het juiste spoor te zetten en dat bleek in de pauze aardig te zijn gelukt. Everton begon uitstekend aan de tweede helft en produceerde tussen minuut 48 en minuut 52 zowel de aansluitingstreffer als de gelijkmaker. Abdoulaye Doucouré tikte van dichtbij binnen toen David de Gea een bal vanaf de zijkant loste (2-1) en vervolgens rondde James Rodríguez af na een bijzonder knappe aanname: 2-2.

Toch richtten The Red Devils zich nog op, maar daar had het wel een beetje hulp van Olsen bij nodig. De Zweedse keeper van Everton kon de houdbare kopbal van Scott McTominay in de zeventigste minuut niet keren, maar kon opgelucht ademhalen toen zijn ploeg in de vijfde minuut van de blessuretijd toch weer langszij kwam. Dominic Calvert-Lewin scoorde en daardoor nestelt United zich niet naast City op de ranglijst.