Meesterscout De Visser houdt emoties niet in bedwang: 'Ik mis ze zo'

Meesterscout De Visser houdt emoties niet in bedwang: 'Ik mis ze zo'

07-02-2021 08:55
46

De coronaperiode is ook voor meesterscout Piet de Visser een zeer zware periode. Met zijn 86 jaar kan hij geen enkel risico nemen, waardoor een reis naar zijn voetbalschool in Ghana er al een hele tijd niet meer ingezeten heeft. Het zorgt voor tranen bij De Visser.

De Visser zat in een diep dal een aantal maanden terug, zo geeft hij eerlijk toe in gesprek met de NOS. "Als je twee of drie maanden geleden gekomen was, had je hier een lopend lijk gezien. Ik zat er echt doorheen, was echt af", vertelt de meesterscout. "Ik kreeg geen corona, maar werd helemaal afgesloten - een jaar lang nu al - van mijn liefhebberij, mijn scouting. En van mijn kinderen op mijn voetbalschool in Ghana."

Waar De Visser normaal de hele wereld rondgaat om naar talent te speuren, zat dat er het afgelopen jaar niet in. "Met mijn 86 jaar is het link om naar buiten te gaan, als ik corona zou pakken is m'n dood verzekerd." Het zorgde zelfs voor gezondheidsproblemen bij De Visser. "Dat heeft me zo aangegrepen, dat ik steeds slechter werd. Ik verloor tientallen kilo's, had geen puf meer, mijn bloeddruk werd te laag en dat bovenop mijn kankerproblemen en mijn hartoperatie."

Wanneer er verbinding wordt gelegd met zijn voetbalschool in Ghana, houdt De Visser het niet droog. "Ik heb echt zitten huilen van verdriet dat ik niet naar mijn jongens in de academie kon. Ik heb daar tachtig jochies van de straat in Accra. Ik mis die jongens zó ontzettend. Ik heb daar menig traantje om gelaten. Ik mis mijn jongens, ze zijn groot geworden", sluit hij met tranen in zijn ogen af.