Breaking news

LIVE: Ajax grijpt leiding na eigen goal Senesi, Bozenik-goal afgekeurd

Opmars van Genoa na entree Strootman: 'Hij is een speciale speler'

Opmars van Genoa na entree Strootman: 'Hij is een speciale speler'

Gepubliceerd: zondag 7 februari 2021 om 12:53zo 07-02-2021 om 12:53

Kevin Strootman is na zijn overstap van Olympique Marseille naar Genoa helemaal opgebloeid. De dertigjarige middenvelder krijgt de complimenten van trainer Davide Ballardini, die zelf eind december aan de slag ging bij de Serie A-club.

Strootman stond sinds zijn komst in alle duels in de basis. Zaterdag boekte hij met Genoa een 2-1 zege op Napoli. De ploeg van Ballardini pakte daardoor dertien punten in de laatste vijf duels. "Genoa bewijst dat het een aantal heel professionele spelers heeft, ze vormen een eenheid waarop je kan bouwen. Als je dat hebt en er is ook kwaliteit aanwezig, dan krijg je dit", verklaart Ballardini het recente succes in Italiaanse media.

De oefenmeester benadrukt dat Strootman van grote waarde is voor Genoa, dat is opgeklommen naar plek elf in de Serie A. "Strootman is erg intelligent en bescheiden. Hij is een geweldige aanwinst voor het team, want hij is zowel een speciaal persoon als een speciale speler. Als je werkt met spelers die hun best willen doen, maakt dat van de trainer een blij man."

Strootman, die bij Genoa de vervanger is van Lasse Schöne, was in Marseille op een zijspoor beland. Hij werd daardoor in november ook niet opgeroepen voor het Nederlands elftal.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws