Swart: 'Je moet eerst 150 wedstrijden in Ajax 1 spelen en het daar laten zien'

Swart: 'Je moet eerst 150 wedstrijden in Ajax 1 spelen en het daar laten zien'

07-02-2021 14:24
73

Sjaak Swart vindt het jammer dat Brian Brobbey vertrekt bij Ajax en Julian Rijkhoff inmiddels al is vertrokken. Hij had graag gezien dat de twee eerst 150 wedstrijden in het eerste van Ajax hadden gespeeld. 

Brobbey vertrekt waarschijnlijk naar RB Leipzig en Rijkhof tekende afgelopen week bij Borussia Dortmund. "Dat moeten die jonge jongens zelf weten. Ik begrijp het niet echt. Ik vind dat je eerst 150 wedstrijden in Ajax 1 moet spelen en het daar moet laten zien", zegt Swart bij NH Sportcafé.

"Hij heet Rijkhoff en ik hoop dat hij rijk wordt, maar hij had aan voetballen moeten denken", vervolgt Mister Ajax. "Hij had nog een paar jaar bij Ajax moeten blijven. Dan wordt het misschien wat. Hij heeft de jeugdopleiding bij Ajax doorlopen en dan moet je daar lekker blijven spelen. Maar dit is bij elke club zo. Ik vind dat sowieso bij iedere jonge speler: laat het eerst een aantal jaren zien en daarna worden de prijzen verdeeld. Ik neem het ze ook niet kwalijk, ik vind het alleen dom. Je ziet veel jonge spelers die vroeg weggaan en dan terugkomen. Ik vind het jammer."

Swart reageerde ook nog kort op de onrust bij Ajax. Sébastien Haller is niet ingeschreven voor de Europa League en doelman Andre Onana is een jaar geschorst vanwege het overtreden van de dopingregels. Van een crisis is volgens Swart echter geen sprake. "Crisis, dit is toch geen crisis? De jongens moeten nu opstaan. Wie er in de Europa League in de spits moet? Gewoon Tadic."