Ibrahimovic schrijft geschiedenis bij goednieuwsshow koploper AC Milan

07-02-2021 16:52
7

AC Milan heeft zondagmiddag de koppositie in de Serie A heroverd op stadgenoot Internazionale. Crotone was geen partij voor de ploeg van de jubilerende Zlatan Ibrahimovic, die weer een hoofdrol vertolkte (4-0).

Milan - Crotone was de wedstrijd tussen de koploper en hekkensluiter van de Serie A en die verhoudingen kwamen ook op het veld tot uiting. De eerste treffer in San Siro viel na dertig minuten. Ibrahimovic combineerde met Rafael Leão en schoot de bal onberispelijk binnen. Het was een bijzondere treffer: de Zweedse legende kwam op 500 goals in clubverband.

Een kwartier na rust was het opnieuw raak. Ibrahimovic stond frank en vrij in het strafschopgebied van Crotone en tikte zijn tweede van de middag binnen. Nadat hij het veld had verlaten, scoorde Milan nog twee keer. Ante Rebic produceerde twee goals in amper een tijd minuut tijd.

Door de overwinning mag Milan zich weer de koploper van Italië noemen. De ploeg van trainer Stefano Pioli heeft 49 punten na 21 speelronden, twee meer dan Internazionale. Regerend landskampioen Juventus volgt op zeven punten, maar heeft nog een wedstrijd tegoed.