Premier League-arbiter wil niet fluiten na 'totaal onacceptabele' bedreigingen

Premier League-arbiter wil niet fluiten na 'totaal onacceptabele' bedreigingen

Gepubliceerd: maandag 8 februari 2021 om 13:36ma 08-02-2021 om 13:36

Mike Dean fluit komend weekend geen wedstrijd in de Premier League. Na het competitieduel tussen Fulham en West Ham United (0-0) is de scheidsrechter met de dood bedreigd.

Aanleiding is de rode kaart voor Tomas Soucek in de 97ste minuut: de Tsjechische middenvelder van West Ham kreeg na inmenging van de VAR rood voor een onbewuste tik tegen het hoofd van tegenstander Aleksandar Mitrovic. Opvallend genoeg ging Dean niet in op de smeekbede van Mitrovic, die vond dat Soucek geen kaart verdiende.

De nasleep was bijzonder vervelend voor Dean: sinds zaterdagavond worden hij en zijn familie bestookt met doodsbedreigingen. De scheidsrechter heeft de politie ingeschakeld en de Premier League gevraagd om een afkoelperiode. Hij fluit komend weekend geen wedstrijd. De rode kaart van Soucek is in de tussentijd geseponeerd.

Dean stelt dat er een grens is overtreden door zijn familie erbij te betrekken. "Bedreigingen van deze aard zijn totaal onnacceptabel", reageert scheidsrechtersbaas Mike Riley. "We steunen Mike's aangifte volledig. Niemand zou hier het slachtoffer van moeten worden." Dean fluit woensdag nog wel de FA Cup-wedstrijd tussen Leicester City en Brighton & Hove Albion.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws