Pierie baalt van eerste periode bij Ajax: 'Voelde alsof ik een stap terugzette'

Pierie baalt van eerste periode bij Ajax: 'Voelde alsof ik een stap terugzette'

10-02-2021 07:18 Laatste update: 08:42
45

Kik Pierie heeft nog steeds een duidelijk doel voor ogen: slagen bij Ajax. De verdediger, die dit seizoen verhuurd wordt aan FC Twente, geeft toe dat hij het in zijn eerste periode bij de Amsterdamse club erg moeilijk heeft gehad.

"Bij Heerenveen is het altijd relatief gemakkelijk voor me gegaan. Dan is het wel even slikken als je bij je nieuwe club helemaal onderaan de ladder terechtkomt", begint Pierie in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Het spelen met de beloften van Ajax vond ik lastig. Doordat ik met Heerenveen al twee jaar in de Eredivisie had gevoetbald, voelde het alsof ik een stap terugzette, terwijl ik bij Ajax juist een sprong vóóruit wilde maken."

Pierie had zich wat anders voorgesteld van zijn periode in Amsterdam en maakte voor dit seizoen de stap naar Twente om weer speelminuten te kunnen maken in de Eredivisie. "Natuurlijk baal ik ervan hoe het afgelopen jaar is gegaan. Toen ik bij Heerenveen zat, waren er meerdere clubs geïnteresseerd. Met mijn zaakwaarnemer en ouders hebben we alles tegen elkaar afgewogen en vervolgens leek Ajax ons het beste. Dat dat niet is uitgepakt hoe ik het voor ogen had, is balen, maar dat betekent niet dat ik spijt van mijn keuze heb."

Ambitie
De verdediger heeft, ondanks zijn stroeve start bij Ajax, duidelijke plannen. "Of Ajax mijn ontwikkeling volgt? Ik denk het, want ik heb een contract. Maar wat er na dit seizoen gaat gebeuren: echt geen idee. Mijn doel is en blijft het eerste van Ajax halen. De lessen die ik de afgelopen anderhalf jaar geleerd heb, zullen me daar allemaal bij helpen", sluit hij af.

Het contract van Pierie in de Johan Cruijff Arena loopt nog door tot de zomer van 2024.