PSV-huurling gaat volgend jaar voor zijn kans: 'En dan ook op mijn eigen positie'

PSV-huurling gaat volgend jaar voor zijn kans: 'En dan ook op mijn eigen positie'

10-02-2021 14:52
38

Michal Sadílek hoopt volgend jaar weer te gaan strijden om een basisplaats bij PSV. De Tsjechische middenvelder is verhuurd aan Slovan Liberec, een topclub in zijn thuisland, en speelt daar elke wedstrijd.

Sadílek kan nu laten zien wat hij waard is op het middenveld, terwijl hij in Eindhoven vaker als linksback moest opdraven. "Bij PSV had ik het gevoel dat ik dit seizoen niet zo veel kon spelen en daarom heb ik gekozen om naar een andere club te gaan", zegt de kleine middenvelder tegen PSV TV. "Ik zal eerlijk zijn: hier speel ik welke wedstrijd op mijn eigen positie en daar voel ik me ook fijn."

Ondertussen onderhoudt de Tsjech contact met zijn voormalig ploeggenoten. "Ik heb veel wedstrijden van ze gezien en blijf praten met een aantal jongens uit het team. Afgelopen maand was niet echt een succes, maar het seizoen duurt nog lang en doorgaan in de Europa League is wel heel goed."

Toch heeft hij de hoop niet opgegeven om volgend seizoen alsnog zijn waarde op het middenveld te bewijzen voor de Eindhovenaren. "Ik hoop in ieder geval met veel wedstrijdritme terug te keren en dan ook op mijn eigen positie te kunnen spelen. Daar wil ik bij PSV voor gaan vechten. Ik kan volgend jaar gaan laten zien hoe sterk ik ben."