Ten Hag: 'Duidelijk dat Onana fout heeft gemaakt, dat weet hij ook'

Ten Hag: 'Duidelijk dat Onana fout heeft gemaakt, dat weet hij ook'

10-02-2021 19:58
20

De kans is groot dat Maarten Stekelenburg het seizoen afmaakt als eerste doelman van Ajax. Trainer Erik ten Hag spreekt zijn vertrouwen uit in de 58-voudig international, die ook woensdag in het bekerduel met PSV de voorkeur krijgt boven Kjell Scherpen.

Stekelenburg moet bij Ajax de leemte invullen die Andre Onana achterlaat. "We hebben er vertrouwen in", zegt Ten Hag voor de camera van ESPN. "We hebben een goed keepersbestand. We hebben alles afgewogen de afgelopen periode en dan denken we dat we met Maarten Stekelenburg de beste keeper hebben op dit moment. Hij maakt een rustige indruk en is ervaren."

"Hij heeft bijna zestig interlands gespeeld en heeft in een WK-finale gestaan. Hij heeft alles meegemaakt. En hij is gewoon een goede keeper. Dat herkennen de spelers ook. Dat is wel mooi om te zien", vervolgt Ten Hag, die het niet onrealistisch vindt dat Stekelenburg zijn oude niveau weer haalt. "Daarom hebben we hem gehaald en dat hebben we ook secuur afgewogen. Hij maakt een heel goede indruk sinds hij bij ons is."

Onana
Ten Hag was minder openhartig over de perikelen bij Ajax. Alleen over de schorsing van Onana liet hij zich even uit. "Het is duidelijk dat hij een fout heeft gemaakt. Dat weet hij zelf ook. Maar daarvoor staan we hier niet, we staan hier om een wedstrijd te spelen", stelt de oefenmeester. "Al die vragen heb je net aan Marc Overmars kunnen stellen. Dat vind ik helemaal niet interessant nu. Het gaat om de spelers die nu op het veld staan."

Toch laat Ten Hag weten dat de Kameroener de steun heeft van de selectie. "Ik vind het spijtig voor Andre en we leven met hem mee. Het raakt ons allen diep. Maar verder bemoei ik mij met de spelers die nu op het veld staan, die zijn belangrijk. We staan hier voor PSV. Stel daar nu vragen over."