Bruggink verbaasd over Schmidt: '2-1 achter en dan haal je je beste man eruit'

Bruggink verbaasd over Schmidt: '2-1 achter en dan haal je je beste man eruit'

10-02-2021 22:18
60

Het wisselbeleid van PSV-trainer Roger Schmidt heeft voor gefronste wenkbrauwen gezorgd bij ESPN-analist Arnold Bruggink. De Eindhovenaren joegen tegen Ajax op een verlenging, maar Schmidt besloot om Mohamed Ihattaren te vervangen door Yorbe Vertessen.

Op social media heerste her en der verbazing en ook Bruggink vond het een vreemde beslissing. "We moeten het Schmidt toch eens vragen", liet hij na afloop van de bekerwedstrijd weten. "Zoals vandaag (woensdag, red.): sta je met 2-1 achter, haalt hij Ihattaren eruit. Dat vond ik de beste PSV'er."

Bruggink vond de achttienjarige linkspoot juist de aangewezen man om voor openingen te zorgen. "De meest creatieve die ze op het veld hebben staan. En dan haalt hij hem eruit, tien minuten voor tijd! Dat is heel raar, ik heb Ihattaren lang niet zo zien spelen als vandaag."

Het bleef uiteindelijk bij 2-1 in Amsterdam. Ajax heeft de halve finale van de KNVB Beker gehaald en speelt daarin een uitwedstrijd tegen Vitesse óf de winnaar van sc Heerenveen-Feyenoord.